3 bästa vandringslederna i Lofsdalen

Jag sitter här och funderar på vilka vandringsleder som är bäst i Lofsdalen. I det här blogginlägget kommer jag att förklara mina favoriter. Tänk på att Lofsdalen är stor och möjligheterna till vandring är ändlösa. 

Ta mina exempel som inspiration men låt din egen upptäckarlust sprudla. På med vandringskängorna, i med matsäcken i ryggsäcken och ut med dig i vår vackra fjällnatur. 

Trollstigen 

Längd: 3 km 

Svårighetsgrad: Lätt

Ta med dig barnen och upptäck alla trollen i trolska skogen. Parkera bilen precis intill Sömlingsån och påbörja ert äventyr därifrån. Ta gärna med något att grilla eller varför inte ett fiskespö. Längs leden finns nämligen flertalet grillplatser. För att hitta till Trollstigen kör du mot Västvallen till att du ser skylten Trollstigen på vänster sida.

Våffelstugan 

Längd: 7,6 km

Svårighetsgrad: Lätt

Låt dig lockas av nygräddade frasiga våfflor med grädde och hjortronsylt. För att påbörja vandringen till Våffelstugan åker du samma väg som mot Trollstigen men du fortsätter längs vägen mot Västvallen. Från Västvallsparkeringen följer du skyltar mot Rutvallen och efter ett par hundra meter tar du till höger och följer skyltningen för Sommarleden.

Även om det är en lätt vandring är den längre. Här gäller det att ni har tidigare vandringsvana och är redo att vara ute några timmar. Tänk på att klä er passande för ombytligt väder. Ett alternativ för trötta fötter kan vara att istället ta bandvagnen upp. För bokning klicka här (https://www.vaffelstugan.se/bandvagn/).

Naturstigen 

Längd: 7,8 km

Svårighetsgrad: Utmanande 

Vill du se ut över hela Lofsdalen från toppen av berget Hovärken 1 125 möh? Då är Naturstigen något för dig. Denna led erbjuder 450 höjmetrar därför är den endast för en träningsvan person. Eller någon som har flera timmar till godo. 

Leden börjar högst upp på Spruthusvägen nära Lofsens Fjällby. Du går i stort sett uppför slalombackarna upp mot toppen. Leden är markerad med vita träpinnar med gul markering längst upp.

Du kommer att korsa elljusspåret två gånger under rutten. Vid de tillfällena fortsätter du bara längs stigen. 

Vid Lövhammaren kommer du att mötas av en grusväg. Där tar du av till höger och fortsätter där 50-80 meter till du når ledens fortsättning. 

Ett litet tips är att läsa informationsskyltarna längs leden skrivna av eleverna på Lofsdalens skola. De ger extra motivation för att du ska orka kämpa mot toppen. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *